Uigurerna är inte ensamma i svårigheter

Den 18-juli2009 hölls en demonstration mot Kinas massaker i Östra Turkistan. Demnstranterna samlades i Humlegården och sedan tågade mot Normalmstorget. Cirka 600 demonstranter från olika föreningar, riksorganisationer och moskeer samt riksdagspartier deltog i det för att stödja Uigurerna och stå emot Kinas massaker i Östra Turksitan, vilket fick uigurerna att imponerade .Abdulahad Mohammad är ordförande i Uiguriska Utbildnigsförenigen, Han fick tårar i ögonen och sade ‘ jag har inte tänkt mig att uigurerna ska få så mycket stöd av sveriges invånare.’

Riksdagsledamot Mehmet Kaplan infann i demonstrationen och visade sin sorg över massaker. Reprensentanter från andra föreningar och riksorganisationer höll tal och visade sina stöd för Uigurernas kamp för frihet.

Demonstrantionståg väckte stor uppmärksamhet i Stockholm Citys gator och fick entusiasm av svensk invånare. Utroper som’ Frihet för Uigurer!,hjälpa Uigurer!, Stoppa massaker i Östra Turkistan! Sverige agera!’ ekade i Stockholm citys gator. Vilket verkade allt som befann sig i Stockholm var emot Kinas massaker. Marschenslutade fredligt i Norrmalstorget.

Uiguriska Utbildningsföreningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*