Hatade spion

Uigur döljer sitt ansikte vid demonstration utanför kinesiska ambassaden i Stockholm. Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix

 Lyssna på Konflikt från 27 mars 2010 (56 min)
Lördag 27 mars 2010 kl 10:00 (39 MB)Högerklicka på ljudlänken och välj spara för att ladda ner

Om spionage i dagens Sverige. Bodens fästning, Ericsson högteknologi och FRA i all ära. Enligt SÄPO är invandrare det som lockar flest spioner till Sverige. Hör Randi Mossige-Norheim prata med offer till den uiguriske spion som nyligen dömdes till fängelse – och hör henne intervjua hans kinesiska agentkontakt. Hör om dissidenterna som förföljs på Facebook. Hör om den irakiske landslagsfotbollsspelaren som bevakades av Saddams spioner i Södertälje, och vars öde plundrades i röran efter USA:s invasion. Hör om vår tids mest bortglömda brott mot rikets säkerhet: flyktingspionage.

läs hela…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*