Demonstration mot Kinas Massaker i Östra Turkistan

För tre år sedan lyckades Kina genomföra en stor massaker mot uigurerna i Urumchi i Öst Turkistan. Kina använde omänskliga och brutala metoder för att slå ner fredliga demonstranterna i Urumchi i Östra Turkistan, vilket skördade några tusen människors liv och vållade till några tusen människors skador. Nog var inte med det arresterades tusentals demonstranterna och har avrättats enligt Kinesiska regerings uttalande.

 Det som har hänt i Östra turkistan har varit värsta och mest barbariska massaker efter kinas occupation mot Östra Turkistan. Medan människorna skjuts ihjäl, skadas och arresteras tiger FN,USA,EU samt andra länder p g a ekonomiska förbindelser med Kina. Pengar och avtal väger tyngre än människors liv, vilket bör inte existera i samhället som eftersträvar frihet och demokrati.

 Och än idag fortsätter oroligheterna i Östra Turkistan. Trots att dessa politisk blindhet och skamliga tystnad i världen mot Kinas etniska rensning mot Uigurerna i Östra Turkistan skall en stor demonstration äga rum i Stockholm. De som lider av det och brinner för mänskligrättigheter är varmt välkomna! Vi håller ihop och står emot mot orättvisor och förtryck i världen.

 Tid: den 5e-juli 2012 kl 14:00-19:00

Plats: Myntorget – Stockholm

 

Anordnas av Uiguriska Utbildningsföreningen tillsammans med en rad andra organisationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*