Kina kontrollerar uiguriska flyktingar i Sverige

Uppgifter om asylsökande uigurer i Sverige läcker till Kina. Kinesiska myndigheter har tidigare spionerat på uigurer i Sverige. Den hårda kontrollen över oppositionella som flytt från den oroliga kinesiska regionen Xinjiang tycks fortsätta.

Ekot har intervjuat Merhaba Dilmurat, en ung asylsökande kvinna som vittnar om systematisk övervakning och utpressning mot hennes familj.

– De har besökt mina föräldrar och hotat min familj med att jag spritt hemlig information från Kina och hjälpt den östturkestanska motståndsrörelsen utomlands. De säger att jag kan få ett mildare straff om jag samarbetar och börjar ge information till kinesiska myndigheter, säger Merhaba Dilmurat, asylsökande.

fortsätta läsa………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*