Öst Turkistans flagga visades vid Gothia Cup

Gothia Cup  är igång idag . 1600 fotbollslag från 80 länder deltog  i Gothia Cup iår. Det är en rekord siffror.

En uiguriska fotbollslag från Öst Turkistan  deltar i Gothia Cup. Laget heter Hope project Team och ska spela i 12årig pojkegrupper. Hope project teams möter en svensk fotbollslag Utbynäs.

 Matchen  kickades 14:00 den 16e juli.  Många fans tittade på matchen. Utanför planen viftades  några  blå flaggor med vit mån och en stjärna.  Många undrade om vilket lands flagga de var. De var en grupp  uiguriska supporter för hope project team och är från uiguriska utbilsningsföreningen i Stockholm. De kom till Gothia Cup för att heja för Uiguriska lag och visa Öst Turkistans flagga till unga uiguriska fotbollsspelare. För att uiguriska fotbolls spelare kan inte hissa upp sin flagga och inte heller se den. Sedan Kinas ockupation i Öst Turkistan blev det förbjudet att hissa, se eller skaffa en  Öst Turkistans flagga.

Matchen avsltades med Hopa project etam vann 3-1.  Uiguriska fotbollsspelare  såg sin efterlängtade flagga och vann matchen. Flaggan visade hopp och framtid för Uigurerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*