Vad gör Kina ?

images

Under de senaste 9 månaderna (sedan april 2013) , har över 30 blodiga incidenter ägt rum i Östturkistan , även känd som den Uiguriska autonoma regionen Xinjiang ( Xinjiang ).

Dessa blodiga incidenter, ofta kännetecknas av kinesiska säkerhetsstyrkor brutalt tillslag mot obeväpnade, fredliga uiguriska civila, har rapporterats av den kinesiska regeringen och kinesiska statsunderstödd media som”terroristattacker ” och de otaliga uigurer som har sköts ned av den kinesiska myndigheterna har märkts terrorister.

Ögonvittnen på marken har varit monumentala i att ge det internationella samfundet med den verkliga bilden av dessa händelser och villkoren för uigurer i Östturkistan. Redogörelser för dessa incidenter utmanar den officiella kinesiska berättelser genom att vittna till de kinesiska säkerhetsstyrkorna inte skyddar medborgarna genom att döda och skjuter in obeväpnade uiguriska fredsaktivister. Vidare, den senaste tidens många utomrättsliga avrättningar bevisar att ett paradigmskifte i Pekings politik gentemot uigurerna har inträffat, de kinesiska myndigheterna inte längre bry sig om att arrestera de misstänkta uigurer, utan snarare är att döda dem. När familjemedlemmar undersöker offrets vistelseort, de ofta nekas att få information, vände sig bort och till och med fängslade dem, de är inte ens tillåtet att ordentligt begrava sina anhöriga kvarlevor.

I vilken utsträckning den kinesiska regeringen går till nedbrytning av uiguriska det civila samhället, och kväsa oliktänkande och det är helt enkelt skrämmande.

Genom att frammana de ” tre onda ” [ Ch . San gu Shili ], som är terrorism, separatism och extremism, har den kinesiska regeringen med framgång haft straffrihet för de utomrättsliga avrättningar av uigurer som nämnts ovan. I brist på bevis och förbjuds det oberoende och verifierbara undersökningar kan utföras. Den senaste trenden speglar att det kinesiska statsunderstött våld innebär att de kinesiska myndigheterna dödar uigurer först och sedan fabricera en förklaring – en som motiverar de kinesiska myndigheternas brutalitet. Den senaste tidens markanta utomrättsliga dödandet av uigurer utgör en betydande källa till oro , eftersom det exemplifierar graven och fördärvar uigurernas grundläggande mänskliga rättigheter, och dessutom visar uigurer att montera motstånd mot Kinas repressiva politik mot sina folk .

Enligt ett antal nya rapporter, har Kinas repressiva politik mot uigurerna intensifierats, och detta har lett till eskalerande spänningen i regionen. Medierna har rapporterat oavbrutet på ökningen av utomrättsliga avrättningar, tortyr, användning av brutalt våld, påtvingade försvinnanden, olaga frihetsberövande och godtyckliga sammanfattningar av uigurer att kväsa alla, inklusive fredliga motstånd. Kinas allvarligt repressiv politik mot den uiguriska folket omfattar stränga restriktioner som exempelvis: religiösa uttryck , utbildning , yttrande- och tryckfrihet. Dessutom trots att det ” höjs ” den ekonomiska utvecklingen i regionen, förblir den största delen av uigurer alienerad, och många befinner sig i fattigdom på grund av systematisk diskriminering, massiv inflyttning av hankineser i regionen och kinesiska regeringspolitik som syftar till att med våld assimilera uigurer till Hankineser genom att späda medvetandet uiguriska kulturen, identitet och religiöst tillhörighet. De ovannämnda brott mot mänskliga rättigheter har främst framkommit i övervägande – uiguriska områden i Maralbeshi ( kap. Bucha ) , Kashgar , Aksu , Turpan , Urumchi , Hotan och Yarkant ( kap. Shache ) .

I denna genomgång har Uiguriska Utbildningsföreningen dokumenterat, baserat på rapporter från media och de kinesiska myndigheterna, att hundratals uigurer har gripits omgivande senaste incidenterna i Östturkistan och över 300 har utomrättsligt dödats av kinesiska myndigheter sedan april 2013. Motståndet och åtföljande blodsutgjutelse är oupplösligt knuten till den kinesiska regeringens fortsatta förtryck av det uiguriska folket.

Med tanke på den senaste utvecklingen i Öst Turkistan, Uiguriska Utbildnings föreningen och WUC slutsatsen är att istället för att omfamna ett fritt pluralistiskt samhälle där det uiguriska folket bor och kan deras rika språk, kultur, historia och religion spelar en viktig roll i ett framväxande Kina, har de kinesiska myndigheterna skurit upp sin näsa till deras ansikte med sin fortsatta repressiva politik, okunnighet och förbehållsamhet gentemot de underliggande frågorna och deras placering av legitima fredliga oliktänkande inom ramen är att för ett globalt krig mot ´´terrorismen´´.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*