östturkistandemonstration vid kinesiska ambassaden

östturkistandemonstration vid kinesiska ambassaden

Demonstrationer hölls under lördagen i hela värden för att påminna om folkmordet i urumqi. I Stockholm manifesterade östturkistaner,turkar och svenskar utanför den kinesiska ambassaden. De ville uppmärksamma den långa ockupation och det hårda förtryck som östturkistan fått utstå.

På Myntorget framför Riksdagen i Stockholm  samlades på lördagen  ett 60-tal personer med banderoller och en stor flagga av östturkistan. Medan personerna fastade så lång tid  ropades med enad stämma ”Kina dödar i östturkistan” “kina go ut ur östturkistan .

– Vi håller demonstration framför den Sveriges  riksdag för att uppmana dem att diskutera om något projekt eller lag mot diktator  kina , säger arrangören och före detta ordförande   av “uiguriska utbildningsförening” Abdul ahad mohammad.

På en av stora banderollerna stod med tryckt rätt information om folkmordet i urumqi, samt  bild av en dödande uigurer som omkom i folkmordet.

Vid fyratiden marscherade demonstranterna mot  kinesiska ambassaden genom strandvägen medan de alla var fastad.

– Vi tänder kinesiska flagga för de som dött och demonstrerar för östturkistans rättigheter, berättar yawuz selim turuk som stödjer demonstration .

 

ÖSTTURKISTAN NYHET CENTER

IMG_5177

 

IMG_5114

 

IMG_5122

 

IMG_5084

 

IMG_5173

 

IMG_5202

IMG_5212

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*