Öppet brev till den kinesiska ambassaden i stockholm

Öppet brev till den kinesiska ambassaden i stockholm

2014-10-1-7AAbdul ahad och Nijat Turghun(UUF): Öppet brev till den kinesiska ambassaden i stockholm

 

Den första oktober är en sorgedag

Varje år den 1-oktober firar kinesiska ockupation sin nationella dag, 1949 första oktober grundades Folkrepubliken Kina medan Öst Turkistan annekterades och blev ett ockupationsområde av diktatur kina.  Det är precis för 65 år sedan nu.

För 65 år sedan tillkännagav Mao zidung självständighet av Kina på Himmelska fridens torg och kommunistparti tog över makten i kina.  Efter annektering av Kina döptes östturkistan om till xinjinag, vilket betyder ”det nya territoriet ” .

Sedan dess levt östturkistans befolkning levt under det kinesiska kommunistpartiets totalitärstyre med den ena blodiga politiska rörelsen efter den andra, som syftat till att ta bort alla religioner samt oliktänkande folk. Totalt har ca 80 miljoner människor förlorat sina liv, vi glömmer aldrig detta blodiga händelserna .

Vad ska diktatorisk land -Kina fira? Ska de fira sina kriminella aktiviteter i elimineringen av kontrarevolutionärer (1950-1953), i anti-högerrörelsen (1957), i kulturrevolutionen (1966-1976), i massakern på Himmelska Fridens torg (1989) eller gholja massaker (1997) och  urumqi massaker (2009)

Det är dags att fråga om den kinesiska kommunistregimens brott mot de mänskliga rättigheterna i Östturkestan, Därför samlades vi här för att meddela kinesiska diktatorer om allt vi vill. Vad vill vi ha egentligen? framför allt vad vill alla befolkning av Öst Turkistan?

Ja mina vänner,

Vi vill ha självständighet- frihet som alla befolkningen har rätt till i världen .

I principen alla typer av motstånd för frihet och oberoende är inte terrorism, men kinesiska ockupation stämplar alla motstånd som terrorverksamhet och terrorister.

Vi vill fråga kinesiska regimen idag genom den här ambassaden:

Vem är terrorister?  Den diktator regimen som ockuperade Öst Turkistan eller den befolkning som kämpar för att få tillbaka sina rättigheter och frihet samt sitt förlorade land – Öst Turkistan.

Vi vill meddela kinesiska diktator regimen om att östturkestan aldrig har varit en del av Kina och ska inte bli det i framtiden. Öst Turkistan kommer få sin självständighet även om Kina vill eller inte. Tänk inte att vi ber om vår självständighet från kina utan vi tar tillbacka friheten genom att offra våra egendomar och liv. Vi är bredda att ge allt vi har för att ta tillbaka Öst Turkistan.

Hör ni, kinesiska representanter och föra vidare detta meddelande till Kinesiska ledning i Peking.  Ni säger er Kina är främjar för rådande fred i världen, i verkligheten förstör ni fred i världen genom att ha fortsatte ockupation i Öst Turkistan. Vi ser nu slutet av kinesiska totalitär regering. Ty, Ni styr Öst Turkistan med järnhand och ni förtrycker och dödar oskyldiga befolkningar.  Det blod och liv som ni har orsakat i Öst Turkistan kommer att svepa er i hämnd.  Var klok nu och lämna Öst Turkistan omedelbart!

Vår kamp till frihet fortsätter tills Öst Turkistan blir självständig.

Kampen fortsätter befria Öst Turkistan!

Kampen fortsätter länge leva Öst Turkistan!

Före detta ordförande:

Abdul ahad   M

Uiguriska Utbildningsföreningen (UUF)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*