Thailand motiverar sitt brott mot internationell flyktingrätt i namn av Buddhismen

Thailand motiverar sitt brott mot internationell flyktingrätt i namn av Buddhismen

Thailand uppger att omkring 200 uigur flyktingar har skickats tillbaka till Diktator Kina. Landets premiärminister försvarar handlingen med att säga att det inte är deras fel om uigurerna behandlas illa i hemlandet.men uigurerna klagar Thailand med att säga att Thailand har glömt bort vilket ansvar de har såsom fristående land i världen.De markerar att en sådan beslutet är ”helt fel”. Logiken är ”oacceptabel”. Beslutet utlöste flera protester mot den thailändska ambassaden i flera länder i världen .

Flera femtiotals svensk – uigurer demonstrerade i Stockholm, på torsdagen med krav om att de uigur fångar som sitter i Thailand friges till länder där deras mänskliga rättigheter respekteras. 1-150x150tayse6-150x150tayse7-150x150

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*